Ce caută niște bucle pe un blog cu povești depre tehnologie? Am un motiv tech: o inovație românească integrată într-un ondulator. Despre ”Efectul Coandă” am mai povestit aici când am testat uscătorul lor supersonic. De data aceasta, promisiunea ”beauty-tech” suna așa: bucle ca din placă ….dar fără placă. Așa că am trecut la teste în …salonul de acasă cu Multistyler Dyson HS01 Airwrap Complete Fuchsia.
Înainte de review, câteva detalii…stilistice
Prin natura meseriei, părul meu este aranjat de multe ori de hair-styliliști talentați și super buni în meserie. Drept urmare, așteptările mele sunt ridicate în materie de stilizare a părului. În contrast, eu nu sunt cea mai pricepută îmi a-mi aranja pletele. Drept urmare, peria rotativă este prietena mea și deși îmi place părul drept evit să folosesc placa prea des. Și tot din ciclul ”ce ar trebui să știți”: aparatul a ajuns la mine în teste taman când m-am tuns …un pic prea scurt. Partea bună: chiar și pe un bob scurt am putut să testez aparatul.
”Efectul Coandă” și buclele
Multistyler Dyson HS01 Airwrap Complete Fuchsia funcționează așadar folosind o descoperire româneasca. Este vorba de ”Efectul Coandă” adică devierea jeturilor de fluid în apropierea suprafețelor curbe. Savantul român a observat pentru prima data acest efect in 1910, in timpul unui zbor de testare. De la avioane …la multistyler.
La acest aparat de la Dyson, ”Efectul Coandă” este utilizat pentru a atrage șuvițele de păr pe ondulator. Părul se înfășoară pe accesoriul cilindric și …se buclează în timp ce se usucă fără pericolul de a fi ars (cum se întâmplă la placă).
În cutie sunt 4 accesorii cilindrice pe două dimensiuni (două cu două: 2 ondulatoare de 30 mm și 2 de 40mm, în funcție de cum dorești să fie orientate buclele, spre stânga sau spre dreapta.). Pe accesorii sunt desenate niște săgeți care îți indică direcția spre care trebuie să îndrepți șuvița. După primele două bucle am prins repede mișcarea. Mi-a fost mai greu să lucrez părul din spate dar a ieșit ok.
3 perii, 3 opțiuni
În cutie mai sunt 3 perii. Peria rotundă e bună pentru volum. Am folosit-o și pentru breton. Sunt apoi două perii de netezire și îndreptare care sunt utile mai ales pentru părul mai lung ondulat ori creț. Aici testele au fost limitate de …”materia mea primă”: păr ușor ondulat, scurt și puțintel.
Cum am folosit eu multistyler-ul
Primul pas: am folosit întâi accesoriul de uscare pe părul ud pentru a-l usca și pregăti pentru coafare. Apoi am dat volum cu peria rotativă și mi-am ondulat câteva șuvițe pe dreapta și stânga. Pentru mine, aceasta a fost o soluție rapidă. Iar onduleurile au rezistat și în condițiile în care munca la mine implică să îmi tot pun căști și să le dau jos.
În loc de concluzie
Un multistyeler fain și sănătos pentru păr. Prețul este mare – 2700 de lei. Întrebările care ar putea decide însă o asemenea investiție sunt: Cum anume folosiți voi un astfel de aparat? Cât de des mergeți la un salon? și Cât de des vă permite timpul să vă faceți bucle? În rest, tehnologia pe mine m-a cucerit iar …buclele nu m-au lăsat reci.
Ce părere ai?