Ceas sau brățară smart – era până recent o întrebare destul de ușoară la care răspunsul era în funcție de cum folosești device-ul și de bugetul disponibil. În timp ce smartwatch-urile bifează tehnologii mai avansate, funcții multiple, look stylish și un preț evident mai mare, cu brățările smart îți faci treaba, ai monitorizări bune ale efortului plus notificări, la un preț mult mai accesibile. HUAWEI WATCH FIT 2 umple distanța între cele două extreme.
HUAWEI WATCH FIT 2 preia unele funcții de pe dispozitive de top ale producătorului cum ar fi HUAWEI WATCH GT 3 Pro despre care am scris aici, totul în carcasa unui model de brățară smart dar care are un ecran generos, precum un ceas.
Deci, balanța înclină mai multe spre un ceas smart, cu un preț de brățară de fitness mai scumpă, un hibrid interesant, cu o autonomie bună.
Este un device atât pentru cei care fac diverse sporturi cât și pentru cei care vor monitorizări ale semnelor vitale și ale activității fizice zilnice dar care vor să se încadreze într-un buget mediu.
Design plăcut
Eu am avut în teste un model din Ediția Active, cu brățară de silicon confortabilă, ideală pentru cei care fac sport. Culoarea modelului din imagine: Sakura Pink, un roz prăfuit suficient de elegant și pentru outfit de business.
Există încă două variante de modele: cu curea de piele, Ediția Classic și cea mai elegantă versiune, cea metalică minimalistă Elegant Edition.
Cum spuneam pentru cei care fac sport des varianta cu curea de silicon este cea mai plăcută și pot confirma asta după testarea device-ului și la un antrenament de tenis.
Cu un afișaj AMOLED de 1,74 inci, ecranul este suficient de generos să citești notificări sau să vezi detalii despre antrenament. Avem un singur buton pe lateral cu funcția de ”back”, te duce înapoi la ecranul principal al ceasului.
Afișajul este cu touch, răspunsul tactil este rapid, nu mi-a dat erori. Este rezistent la apă la 5 ATM, deci poți să-l iei în bazin sau la duș, dar nu în mare, în apă sărată. Apa sărată distruge toate aparatele smart așa că aveți grijă de device-urile voastre pe plajă.
Despre conectivitate și funcții
Pe device avem sistemul de operare HarmonyOS 2.1. al celor de la Huawei. Ceasul se conectează fără probleme cu telefoane cu sisteme Android, IOS și evident, HUAWEI prin intermediul aplicației HUAWEI Health.
Eu am avut ceasul conectat la un Huawei și apoi la un iPhone. Notificările mi-au intrat instant.
Interfața este intuitivă, ușor de folosit. Navigarea printre funcții este ușoară.
Ceasul îți monitorizează bătăile inimii, SPO2, nivelul stresului și somnul.
Ceea ce am apreciat pe ceasurile HUAWEI și se regăsește și pe acest model și anume faptul că poate monitoriza numeroase sporturi.
Ai o listă lungă de moduri și le poți personaliza: eu evident mi-am pus cap de listă tenis apoi ciclism și yoga. Pentru sporturile pe care le practic eu măsurătorile au părut consistente și corecte.
Ceasul detectează când faci sport și te întreabă dacă vrei să înregistrezi sesiunea de efort fizic.
Există și o zonă de antrenamente predefinite pentru alergare.
Baterie și preț
La momentul în care scriu acest articol ceasul mai are 77 la sută baterie, la mai bine de o jumătate de săptămână de când am început să-l testez.
Autonomia se poate întinde în funcție de utilizare până la 10 zile, spune producătorul. O funcție ”mâncătoare” de baterie este AOD (always on display). Eu l-am dezactivat.
Și ajungem la preț, modelul pe care l-am avut eu în teste costă 699 de lei, varianta cu brățară de piele urcă la 799 de lei iar cea cu brățară metalică 999 de lei.
Per total, un device bun pentru categoria sa, cu un design plăcut, cu un preț mai piperat decât o brățară normală dar și cu funcții în plus pe care le găsești pe ceasuri smart de top.
Ce părere ai?