Știri din tech pe care poate le-ai ratat săptămâna aceasta

de Posted on 3 minute de citit
3 minute de citit

#critici

Rețeaua Instagram este criticată de o coaliție internațională formată din zeci de organizații de protecție a copiilor care cer Facebook – gigantul care deține Instagram să oprească orice plan pentru o platformă dedicate pentru copiii sub 13 ani.

Coaliția a înaintat o scrisoare către Facebook în care spune că un număr tot mai mare de cercetări demonstrează că utilizarea excesivă a dispozitivelor digitale și a rețelelor sociale este dăunătoare adolescenților.  

Facebook nu a făcut declarații detaliate privind ”Instagram pentru copii” care a fost anunțată de oficialii rețelei doar ca o idee.

#premiu           

Campania „Parcul Online”, realizata de Leo Burnett Bucharest pentru Telekom Romania, a obținut Aurul la competiția Internaționala ANDY Awards 2021. 

„Parcul online” a fost creat pentru a promova beneficiile aplicației Kaspersky Safe Kids Premium.

Având cea mai rapida viteza de internet din Europa la cel mai mic pret din lume, România se confrunta cu o problema unica. Internetul este locul de joaca preferat al copiilor romani pentru a învața, explora și a-și face prieteni – ceea ce, inevitabil, îi expune la pericole online.

Un experiment social a fost realizat in cel mai mare parc de amuzament din București, în cadrul căruia au fost create „atracții” speciale. Fiecare atracție imita un pericol online – de la cyberbullying la filme porno online și prădători digitali.

Vedeți videoclipul de mai jos. Mie mi-a plăcut. 

 

#proiect            

Rămânem tot la capitolul educație.  Educație anti-bullying prin prin cinema-terapie, educație financiară și parenting în satul Ceauru din județul Gorj. Se întâmplă prin Proiectul CONGRUENT, derulat de Asociația Docuart în parteneriat cu Școala Gimnazială „Antonie Mogoș”. Aflați detalii aici

#interdicție

 Comisia Europeană vrea să interzică folosirea inteligenţei artificiale (AI) pentru urmărirea persoanelor şi clasificarea comportamentului lor.

Ar urma să fie prevăzute amenzi de până la 4% din cifra de afaceri a unei companii care încalcă noile norme cu privire la inteligenţa artificială ce vor fi anunţate în curând, după cum relatează Reuters. 

Printre regulile ce urmează să fie propuse se numără garanţii şi autorizarea prealabilă pentru utilizarea inteligenţei artificiale în aplicaţii considerate cu un grad mare de risc, care ar putea afecta sănătatea, siguranţa, drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor. 

#agricuturasmart

Vodafone România a lansat mai multe soluții digitale pentru agricultură care integrează tehnologii de IoT, bazate pe senzori, și analiza datelor.

Datele colectate cu ajutorul senzorilor indică momentul ideal pentru însămânțarea, irigarea, tratarea și recoltarea culturilor. Fermierii află astfel date despre calitate a culturilor și sănătate a solului.

Prin conectarea la rețeaua Vodafone NB-IoT (NarrowBand – IoT) cu acoperire națională, soluțiile Vodafone pentru agricultură fac posibilă comunicarea între echipamente inclusiv în culturi din zone greu accesibile și fără surse de alimentare cu energie electrică, a transmis compania.

Și, la final, vă las cu o temă de reflecție dintr-un podcast care mi-a plăcut: VR în fitness?

Sursa foto principală articol:

Photo by Markus Winkler on Unsplash

 

 

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.